Din guide till att köpa och använda ett höj- och sänkbart skrivbord (Svenska)

WorkFit-T

Många anställda väljer att investera i sitt fysiska och psykiska välbefinnande genom att köpa ny ergonomisk utrustning som ett höj- och sänkbart skrivbord till sin arbetsplats. Det stora utbudet kan dock göra att det känns som en svår uppgift att veta vilket ett höj- och sänkbart skrivbord man ska köpa och hur man ställer in det.

Den här guiden bryter ner processen i enkla och praktiska steg för att hjälpa dig välja rätt höj- och sänkbart skrivbord för att göra arbetet bekvämare och ge en ny känsla av energi.

Skapa din önskelista

ÖnskelistaNär du börjar att leta bör du söka utrustning som kan anpassas till din storlek så att den passar dig som person. Med ett höj- och sänkbart skrivbord bör du fundera på spannet mellan att sitta och att stå. Höjdjusteringen gör så att du kan få en naturlig hållning när du sitter och står.

Skapa en lista över tillbehör som skulle kunna hjälpa dig till ett bekvämt och produktivt arbetssätt. Bildskärmsarmar och tangentbord som kan dras fram kan hjälpa dig att justera din arbetsplats efter dina behov.

Välj ett företag med gott rykte

Ett företag med gott rykteDet finns massor av valmöjligheter när det handlar om att köpa ett höj- och sänkbart skrivbord. Investera i ett varumärke som sätter kundupplevelsen främst.

Bra företag erbjuder produktutbildning, garanti, gratis frakt och en flexibel returpolicy. Leta efter ett varumärke med många års erfarenhet och många positiva kundomdömen under lång tid.

Tillgänglighet och genom vilka kanaler du kan komma i kontakt med en tillverkare kan också väga in i ditt beslut. Undersök kundtjänsts öppettider och se om de erbjuder online chatt eller e-postalternativ. Företag med live kundsupport är mer benägna att ge personlig service vid installation samt några månader därpå istället för att du måste förlita dig på automatiska virtuella assistenter.

Välj ett kundfokuserat företag som är medvetna om att valet och användandet av ett höj- och sänkbart skrivbord är unikt och individuellt samt säkerställer att kunderna får exakt det som passar dem bäst.

Utrustningsurval

Utrustning - urvalNu är det dags att hitta skrivbordet som passar dig och ditt utrymme. När du väljer utrustning är det viktigast att tänka på kvalitet och passform. Prioritera investeringen i ett högkvalitativt skrivbord som är designat för att hålla längre. En aktiv arbetsstil är trots allt en permanent livsstilsförändring som ger utdelning i komfort, produktivitet, välbefinnande och hälsa i framtiden.

Steg 1: Välj den typ av skrivbord som passar bäst för ditt utrymme och din stil.
  • En skrivbordsomvandlare placeras ovanpå ditt nuvarande skrivbord, så att du kan använda det du redan har, beroende på viktkapaciteten. Ditt skrivbords tjocklek och konstruktion avgör om det är lättast att montera en skrivbordsomvandlare framtill, baktill eller direkt på skrivbordsytan.
  • Ett fristående, stationärt skrivbord har ofta en stor arbetsyta som är helt justerbart i höjdled. Välj den här stilen om du har tung utrustning, fler än två bildskärmar eller behöver mycket utrymme för papper och andra föremål.
  • Ett fristående mobilt skrivbord ger flexibiliteten att flytta från ett rum till ett annat, för snabbt samarbete eller för att enkelt hitta en lugn plats där man kan arbeta.
Steg 2: Skapa en lista över produkter.

Använd dina arbetsplatsprioriteringar och skapa en lista med produkter som har justerbarheten och funktionerna du söker. Välj sedan den produkt som bäst passar din stil och dina behov.

Steg 3: Anpassa ditt skrivbord med tillbehör.

Välj utrustning och tillbehör som främjar en bra hållning, som en extern bildskärm och justerbar monitorarm. Ett trådlöst tangentbord och en trådlös mus kan minska kabeltrasslet och ge dig en mer välstädad yta. Lägg till en matta som motverkar trötthet för att underlätta övergången till en aktiv arbetsstil.

Genomför köpet

Genomför köpetInnan du klickar på “lägg till i kundvagn” bör du undersöka möjliga återbetalningsalternativ. Fråga din chef eller HR-teamet om det är möjligt att få ett höj- och sänkbart skrivbord inom olika program.

Då distansarbetet har ökat erbjuder fler och fler arbetsgivare engångsersättning till dem som arbetar på distans, vilken helt eller delvis täcker kostnaderna för ett höj- och sänkbart skrivbord och en monitorarm.

Fråga också om din organisation kan beställa produkter i bulk och låta de anställda ta del av besparingarna man kan göra. I vissa fall krävs det så få som tre produkter för att kvalificera sig för företagsrabatt via en möbel- eller IT-återförsäljare.

Andra alternativ kan inkludera:

  • N/A N/A Processen kan vara så enkel som att skriva ett brev som beskriver hur produkten kommer att användas.
  • N/A Din arbetsgivare hjälper dig med processen och all nödvändig dokumentation.

Leverans och installation

LeveransHöj- och sänkbara skrivbord av hög kvalitet och skrivbordsomvandlare är gjorda av robusta material och levereras ofta färdigmonterade. Det gör installationen enkel, men det betyder också att lådorna kan vara stora och tunga.

Planera för leveransen som om du skulle ta emot en mindre möbel för att processen ska gå så smidigt som möjligt.

  • Innan produkten kommer, läs installationsanvisningarna och förbered utrymmet. Vissa produkter kräver två personer för att packa upp dem eller lyfta dem på plats.
  • Be om hjälp från en familjemedlem, vän eller granne, eller boka en hantverkare eller installationstjänst för att flytta, installera och justera ditt nya skrivbord.

När det väl är installerat, höj och sänk försiktigt det justerbara skrivbordet och eventuella monterade bildskärmar för att kontrollera hur mycket kraft som behövs. Vissa produkter kräver finjusteringar tills utrustningen rör sig utan ansträngning. Om produkten inte fungerar som förväntat, kontakta kundtjänst för personlig hjälp.

Börja med en ny rutin

Ny rutinAtt anamma en aktiv, ergonomisk arbetsstil är som en ny träningsrutin. Börja långsamt och ge din kropp tid att anpassa sig och bli starkare. Motstå frestelsen att stå hela dagen, speciellt i början.

Öka gradvis tiden du arbetar stående tills du når en bekväm balans och halverar tiden du sitter under arbetsdagen.

Använd visuella eller verbala signaler som en påminnelse om att byta position. När du lämnar datorn, höj din arbetsstation till ståhöjd. Du kan också välja att stå när du har ett konferenssamtal eller ställa in en timer och byta position var 30:e minut för att följa rutinen Sit-Stand Switch™.

Kom igång med ett mer hälsosamt arbetssätt

För mer information om hur du köper och använder ett höj- och sänkbart skrivbord som revitaliserar dina arbetsrutiner kan du ladda ner vårt white paper.