Jouw gids voor het kopen en gebruiken van een zit-sta werkplek (Nederlands)

WorkFit-T

Veel werknemers kiezen ervoor om in hun fysieke en mentale welzijn te investeren door nieuwe ergonomische uitrusting zoals een zit-sta werkplek aan te schaffen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het lastig lijkt om de juiste oplossing aan te schaffen en te weten hoe je deze instelt.

Deze gids verdeelt het proces in kleine, behapbare stappen om jou te helpen om de juiste oplossing te kiezen en daarmee comfort en nieuwe energie aan jouw werkdag toe te voegen.

Jouw Favorieten aanmaken

FavorietenAls je begint met zoeken, kijk dan naar verstelbaar meubilair zodat je een werkomgeving kunt creëren die geschikt is voor jou. Met een stabureau moet je rekening houden met het hoogteverschil tussen zitten en staan. Deze in hoogte verstelbaarheid zorgt ervoor dat je zowel staand als zittend een neutrale houding aanneemt.

Maak een lijst van accessoires die jou helpen om comfortabel en productief te zijn. Monitorarmen en in hoogte verstelbare toetsenbordlades kunnen je helpen om jouw werkplek passend te maken.

Selecteer een gerenommeerd bedrijf

Gerenommeerd bedrijfEr zijn veel keuzemogelijkheden als je een werkplek wilt kopen. Ga voor een merk dat de klantervaring voorop stelt.

Goede bedrijven bieden producttraining, garantie, gratis verzending en flexibele retourprocedures. Zoek naar een merk met jarenlange ervaring en een lange geschiedenis op het gebied van klantenreviews.

Toegankelijkheid en communicatiekanalen kunnen ook handig zijn bij het kiezen van een toonaangevende producent. Bekijk op welke tijden hun klantenservice bereikbaar is en of ze mogelijkheden bieden voor online chat of e-mail. Bedrijven met live klantenservice bieden waarschijnlijk een persoonlijke service bij installatie en gebruik, in tegenstelling tot wanneer je moet vertrouwen op geautomatiseerde virtuele assistenten.

Kies voor een klantgericht bedrijf dat het unieke, individuele proces voor het kiezen en gebruiken van een zit-sta bureau begrijpt en de klant bijpassende ondersteuning biedt.

Apparatuurkeuze

ApparatuurkeuzeNu is het tijd om een oplossing te vinden dat past bij jou en bij jouw werkruimte. Bij het kiezen van apparatuur zijn kwaliteit en pasvorm het belangrijkst. Maak de investering in een kwalitatief hoogstaand bureau dat geschikt is voor de lange termijn tot een topprioriteit. Want een actieve werkhouding is per slot van rekening een permanente leefstijlverandering die winst gaat opleveren voor comfort, productiviteit, geluk en gezondheid.

Stap 1: Kies het type bureau dat het beste werkt voor jouw ruimte en werkwijze.
  • Een deskconverter wordt bovenop je huidige bureau gezet zodat je, afhankelijk van de draagcapaciteit, kunt gebruiken wat je al hebt. De dikte en de constructie van jouw bureau bepalen welke converter het beste past; montage aan de voorkant, achterkant of bovenop.
  • Een wandgemonteerd, opklapbaar, in hoogte verstelbaar bureau biedt de mogelijkheid om overal in huis een werkplek te plaatsen. Als het werk klaar is, wordt het werkblad eenvoudig ingeklapt en krijgt de ruimte zijn oorspronkelijke uiterlijk terug.
  • Een vrijstaand mobiel bureau biedt de flexibiliteit om van de ene ruimte naar de andere te gaan voor snelle samenwerking of om gemakkelijk een rustige werkplek te vinden.
Stap 2: Maak een shortlist van producten aan.

Maak een shortlist van producten met de instelbaarheidsmogelijkheden en functies waar jij naar op zoek bent, gebaseerd op jouw eisen aan een werkruimte. Kies vervolgens het product dat het beste past bij jouw stijl en behoeften.

Stap 3: Personaliseer je bureau met accessoires.

Kies apparatuur en accessoires die zorgen voor een goede houding, zoals een externe monitor en een verstelbare monitorarm. Een draadloos toetsenbord en muis kunnen een chaos aan kabels verminderen voor een opgeruimd werkblad. Voeg een anti-vermoeidheid stamat toe om de overgang naar een actieve werkstijl te vergemakkelijken.

Aankopen

AankopenKijk naar mogelijke vergoedingen voordat je op “aan winkelwagen toevoegen” klikt. Vraag je manager of HR-team naar welzijnsinitiatieven waarin stabureaus zijn opgenomen.

Omdat het een belangrijk onderdeel van thuiswerken is, biedt een steeds grotere groep werkgevers een eenmalige vergoeding aan thuiswerkers die de kosten van in hoogte verstelbare bureaus of monitorarmen geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Vraag ook of jouw organisatie de producten in bulk kan aanschaffen en de besparing aan de medewerkers kan uitkeren. In sommige gevallen zijn maar drie producten nodig om bedrijfskorting te ontvangen via een verkoper van meubilair of computerapparatuur.

Andere mogelijkheden kunnen zijn:

  • Medische aanpassingen: Als een arts of chiropractor je heeft geadviseerd om een in hoogte verstelbaar bureau te gaan gebruiken, dan kan je in aanmerking komen voor lokale gezondheidszorgregelingen. Jouw werkgever helpt je met het proces en de benodigde documentatie.

Levering en installatie

LeveringKwalitatief hoogwaardige stabureaus en bureauconverters zijn gemaakt van zware materialen en worden vaak volledig gemonteerd verzonden. Hierdoor is de installatie eenvoudig, maar het betekent ook dat de dozen groot en zwaar kunnen zijn.

Plan de bezorging zoals je dat ook voor een klein meubelstuk zou doen, zodat het proces zo goed mogelijk verloopt.

  • Lees de installatiehandleiding voordat het product wordt geleverd en bereid de ruimte vor. Voor sommige producten zijn twee personen nodig om ze uit te pakken en op hun plaats te zetten.
  • Vraag een familielid, vriend of buur om hulp of maak een afspraak met een lokale klusjesman of installatiedienst om je nieuwe bureau te verplaatsen, installeren en instellen.

Zodra de installatie is voltooid, beweeg je het verstelbare bureau en aangesloten beeldscherm(en) rustig omhoog en omlaag waarbij je de kracht van de gebruiker controleert. Soms zijn kleine aanpassingen nodig om de apparatuur moeiteloos te laten bewegen. Als het product niet werkt zoals verwacht, neem dan contact op met een specialist van onze klantenservice voor persoonlijke assistentie.

Begin met een nieuwe gewoonte

Nieuwe gewoonteEen actieve ergonomische werkhouding aannemen is net als een nieuwe fitnessoefening. Begin langzaam en geef je lichaam de tijd om zich aan te passen en sterker te worden. Geef niet toe aan de verleiding om de hele dag te staan, vooral niet als je net begint.

Bouw de tijd die je staand werkt rustig op, totdat je een comfortabele balans hebt gevonden en het zittend werken ongeveer hebt gehalveerd.

Gebruik visuele of verbale herinneringen om van houding te veranderen. Verstel je werkstation naar stahoogte als je wegloopt van je computer. Je kunt er ook voor kiezen om te staan als je een conferencecall hebt, of een alarm instellen om elke 30 minuten van houding te veranderen zoals met de the Sit-Stand Switch™.

Begin snel met een gezondere werkdag

Bezoek ergotron.com/ergonomics voor meer informatie over de voordelen van het integreren van actief kantoormeubilair zoals zit-sta oplossingen.